Sprzedałem ja bo trafił się świetny kupiec a gdy teraz się dowiedziałem że jest do kupienia za baaardzo małe pieniążki , skorzystałem z tego
Dziwne dźwięki na biegu jałowym
Zwiń
X
-
Dziwne dźwięki na biegu jałowym
Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem skodziny: Octavia II 2.0 TDI 103 KW. Mam taki problem, że od początku czuję takie dziwne szarpnięcia na postoju (ale podobno to normalne BKN) jednakże przejechałem 1000 km i nagle jak stoi na biegu jałowym to słychać co jakiś czas taki dziwny dźwięk z pod maski jakby jakieś metaliczne tarcie. Jak wcisnę sprzęgło przestaje. Czytam te fora i jakoś nie mogę odnaleźć przyczyny niby dwumasówka ale w czasie jazdy żadnych drgań nie czuje ani na budzie ani pedałach czy drążku. Co mechanik to mądrzejszy i sam już nie wiem czy to nieszczęsny dwumas czy nie :?: Przebieg to 146 kkm. Skrzynia manualna 6 biegowa.
[ Dodano: Wto 11 Sty, 11 19:54 ]
Sory silnik BKD
-
-
w mojej OII co prawda z DSG też było słychać coś w rodzaju metalicznego obcierania czy brzęczenia (jargotania) na luzie (dźwignia w położeniu P lub N) i czuć było lekkie drgania na fotelu, po załączeniu biegu (pozycja D lub R) wszystko cichło.
Wymiana koła dwu masowego pomogła, wszystkie objawy ustąpiły, teraz jest cisza i spokój.OCTAVIA II 1,9TDI ELEGANCE; XII 2004r; BKC, DSG
Komentarz
-
-
Tak, zdecydowanie dwumasa, miałem u siebie identyczny objaw.Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
A czy jakieś konkretne badanie może to wskazać cy tylko demontaż :?:
Ponadto ten hałas występował tylko przy ujemnych temp. teraz powyżej 0 nie słychać więc nie mogę zdiagnozować z kąd to było. Dodatkowo jak pisałem wcześniej poszarpywanie jak włączę bieg i mam wciśnięte sprzęgło także występuje.
Największa zagadka to jak spr czy dwumas bez demontaży :?:
Komentarz
-
Komentarz